— Vi kjenner verken identiteten til kvinnen som ble funnet drept eller til den brannskadde mannen, sier informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt.

De har startet full drapsetterforskning etter at de fant en død kvinne i den etiopiske restauranten Mama Afrika i Galleri Oslo natt til onsdag.

Hun ble funnet etter at det var meldt om brann i lokalene kl. 04.50. Sammen med henne fant politiet en sterkt forbrent mann.

Han ble onsdag overført til brannskadeavdelingen ved Haukeland.

Kunstig koma

Ifølge en pressemelding fra sykehuset er mannen kritisk skadet.

– Han holdes i kunstig koma, og politiet har ikke hatt mulighet til å kommunisere med ham, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid, fungerende leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, til NTB onsdag.

Politiet er sikre på at kvinnen er drept, men vil ikke si noe om dødsårsak eller andre obduksjonsfunn.

Ingen mistenkte

TV 2 melder av kvinnen er drept med kniv, men dette ble ikke bekreftet da politiet holdt pressekonferanse onsdag formiddag.

– Nå er det viktigste å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak. Ingen er siktet eller mistenkt i saken. Vi er i en tidlig fase og ønsker selvfølgelig informasjon fra publikum, sa Metlid.

Restauranten Mama Afrika ligger inne i Galleri Oslo, rett ved Oslo sentralstasjon. Det er flere kameraer som overvåker området, og politiet håper opptak kan gi dem spor i saken.

I utgangspunktet er bygget stengt for publikum mellom 0.30 om natten og 5 om morgenen, men politiet ønsker ikke å uttale seg om det normalt pleier å være mennesker i området om natten.

Ukjent motiv

Politiet sier onsdag kveld at hendelsesforløpet rundt drapssaken er uklart. Tidlig onsdag sa de at de ikke ville utelukke at brannen var påsatt.

– Brannen begrenset seg til andre etasje. Hele etasjen ble sperret av på grunn av vann-, røyk- og brannskader, opplyste operasjonsleder Britt Børve i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge Metlid er det onsdag kveld også for tidlig å si noe om motiv i saken.

– Etterforskningen fortsetter utover kvelden, sier hun.

På pressekonferansen onsdag formiddag ville politiet ikke kommentere om de tror det dreier seg om et forsøk på dobbeltdrap eller ikke.