Bilen til Einar Holand, distriktsleder for UP-distrikt 11, Troms og Finnmark, havnet utenfor veien i Tromsø lørdag ettermiddag. Holand ble straks midlertidig suspendert fra stillingen i UP.

Fikk tips

– Vi fikk tips fra en melder om en utforkjøring der føreren var beruset. Det var ikke snakk om personskader. Vi har derfor siktet en person for promillekjøring, sier operasjonsleder Oddbjørn Aarstein i Troms politidistrikt til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt det er UP-lederen som er siktet. Men sjef for Utrykningspolitiet i Norge, Odd Reidar Humlegård, bekrefter ovenfor NTB at det er en ansatt i det aktuelle distriktet som er siktet.

– Det vi kan si er at en av våre ansatte er siktet for kjøring i påvirket tilstand. Denne saken etterforskes av Troms politidistrikt. Dette har skjedd på fritiden hans, og derfor håndterer politiet der oppe saken. Vi har på bakgrunn av disse opplysningene midlertidig suspendert mannen, sier Humlegård til NTB.

– Svært uheldig

Politiet i Troms fikk meldingen klokken 15.52 lørdag.

– Hvordan ser dere på at en ansatt hos dere kjører i beruset tilstand?

– Hvis dette skulle vise seg å være riktig, så er det svært uheldig for alt arbeidet som utføres av politiets mange tjenestemenn, ikke bare for UP. Men vi vil ikke felle noen endelig dom ennå, denne saken er helt i startfasen, sier Humlegård.

Distriktsleder for utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, Einar Holand, er siktet for promillekjøring etter at bilen han kjørte havnet utenfor veien i Tromsø lørdag ettermiddag.
Rapp, Ole Magnus