Antikviteter og en mengde minner fra Trygve Lies tid i FN var pakket i sekker, kasser og kurver og sto klar til å bli hentet av tyvene da eierne, Kristin og Ragnvald Bratz, kom til og fikk stoppet plyndringen, melder Adresseavisen.

Familien Bratz hadde fått melding fra kjentfolk om at det hadde vært innbrudd i hytta, som ligger like ved forfatteren Johan Falkbergets hjem i Rugldalen i Røros. Tyvene hadde åpenbart pakket sammen sakene for å hente dem senere.

Innbruddstyvene hadde gått grundig og systematisk til verks. Fotografier, bøker, utklipp og andre gjenstander fra Trygve Lies tid i FN var samlet på et sted. Det samme gjaldt gjenstander av alle slag, samt klær. Merkelig nok var tydeligvis også forbruksvarer som såpe, hundemat, lyspærer og skismøring interessante for tyvene.

Familien mener det må være profesjonelle som har vært på ferde, og at hensikten var å videreselge gjenstandene. Tyvene hadde fått med seg tre våpen, ammunisjon, klær og noen ølseidler, og det kan også tenkes at de har tatt andre gjenstander.

Trygve Lie flyttet inn i hytta i 1948. Den er bygd på en tomt han overtok etter Johan Falkberget. Ragnvald Bratz har arvet hytta av sin far, som var gift med en datter av Trygve Lie.

(NTB)