LO kjemper knallhardt for å få statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til å stanse den varslede innstrammingen i sykelønnsordningen – om det så vil koste arbeids— og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen jobben.

— For oss er det viktigste å sikre IA-avtalen. Her kan regjeringen utmerket godt snu. Personer har ikke vi noe forhold til. Vi har et forhold til IA-avtalen, sier Valla til NTB.

Hun er svært kritisk til Hanssens håndtering av sykelønnssaken, og skuffet over at han ikke har beklaget det hun oppfatter som «usanne» påstander tirsdag.

— Tilliten er tynnslitt, sier hun.

Hanssen tuller Hanssen sa på TV at verken LO eller de andre organisasjonene hadde foreslått tiltak for å få ned sykefraværet innen fristen.

Valla sier hun ble lovet en beriktigelse, som aldri kom.

– Det de sa var tynt, og ikke i tråd med det de sa skulle komme. De snakker om at kommunikasjonen var dårlig, og får det til å høres ut som to parter har kommunisert dårlig. Vi er grundig lei, og har skrevet ned hele prosessen. Den viser med all tydelighet at Hanssen tuller, sier Valla.

Beklager ikke Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen svarer på kritikken fra Valla ved å vise til at han fremmer regjeringens politikk, ikke sin egen.

— Det er ikke jeg som har funnet på endringene i sykelønnsordningen. Forslaget er grundig behandlet av hele regjeringen, med partienes parlamentariske ledere og de finanspolitiske talsmenn til stede. Min oppgave er å budbringe regjeringens vedtak, sier han til NTB.

Han innrømmer at kommunikasjonen med partene om innstrammingene i sykelønnsordningen har vært dårlig, men vil ikke beklage.

— Vi har ment at vi har kommunisert tydelig, men dette er oppfattet annerledes av partene. Når flere parter kommuniserer, er det ikke god kommunikasjon om ikke alle har opplevd det likt.

— Vil det si at du tar selvkritikk?

— I denne situasjonen er jeg opptatt av å ikke karakterisere. Jeg bare konstaterer at vi har kommunisert forbi hverandre, og synes det er synd, sier han.

- Kan tape valget LO-leder Gerd-Liv Valla advarer regjeringen mot å gå inn i valgkampen med LO som motstander.

— Regjeringen må ikke tenke på å gå inn i valgkampen i 2007 og 2009 med LO mot seg. Det er å be om å miste regjeringsmakt. Hvis de kommer i konstant konfliktforhold med bevegelsen de selv sier er så viktig, blir det umulig med gjenvalg, sier Valla.