MARIANNE RØISELANDGUNNAR WIEDERSTRØM marianne.roiseland@bt.noOslo

Dersom den øvrige partiledelsen er enig med Alvheim, gir Søviknes trolig opp målet om et comeback.

— Jeg tror neppe Søviknes kommer tilbake på det rikspolitiske plan. Skulle det skje blir det i så fall langt inn i fremtiden, sier Alvheim til BT.

Han står ved sine uttalelser i gårsdagens Dagbladet der han blant annet sier han er glad for at Terje Søviknes ikke er å finne på partiets landsmøte. Søviknes er selv tydelig skuffet over uttalelsene fra Alvheim.

Får ingen oppgave Ingen i partiledelsen kritiserte i går Alvheim for å ha vært for hard mot partiets fallerte kronpris.

— Jeg trenger ingen godkjennelse fra Hagen for å uttale meg. Men når en uttaler seg å vegne av Frp må en holde seg innenfor grensen av det som aksepteres. Jeg er godt innen for grensene i denne saken, sier Alvheim. Partiformann Carl I. Hagen bekrefter med et smil at han har sett uttalelsene til Alvheim, men han vil ikke kommentere dem.

— Det er en sak jeg er ferdig med, sier Hagen til Bergens Tidende.

Unna media Generalsekretær Geir Mo sier partiledelsen ønsker at Søviknes skal holde seg unna media i den kommende valgkampen.

— Jeg har ingen planer om å bruke Terje Søviknes aktivt i partisammenheng. Hver gang han er i mediene vil folk bli minnet på skandalen, sier Mo.

Holdningen i partiledelsen synes å være at Søviknes får klare seg som best han kan på egen hånd. Bare et nytt brakvalg og en ny periode i ordførerstolen kan gi Søviknes et ørlite håp om rikspolitisk comeback. Det er holdningen i partiledelsen.

Tilbud om ny karriere Terje Søviknes deltok i går på en kommunalpolitisk konferanse i Samnanger. Han vil ikke kommentere uttalelsene fra Alvheim, av redsel for å stjele oppmerksomheten fra landsmøtet i Oslo. Men det er en tydelig skuffet Søviknes Bergens Tidende snakker med.

Den siste tiden har Søviknes fått flere tilbud om gode jobber og en karrieremulighet i næringslivet. Alvheims uttalelser har trolig gjort tilbudene mer fristende for Søviknes.

Søviknes har de siste par månedene brukt tiden til å rendyrke ordførerrollen i Os. En rolle han stortrives i, men som det kan være mulig å kombinere med nye oppgaver utenfor partiet.

For noen små måneder siden så han frem til et landsmøte der han skulle forsterke sin stilling som Hagens arvtaker. I helgen holder han seg i Os.

Les også: Avventende til Søviknes- Tilliten revet ned