For om lag en uke siden solgte Uppstrøm tre hester i Sverige, alle toåringer som er regnet som meget talentfulle. Nå skal finansmannen være i ferd med å selge fire nye hester i Norge, ifølge avisen Trav og galoppnytt.

For å fremskynde salget, vil hestene trolig bli solgt med rabatt.

Truet med startnekt

Pengene som er kommet og vil komme inn fra salgene, går til å dekke gjeld til trenere og travbaner i Norge og Sverige. Ifølge kilder i trav— og galoppmiljøet skal Uppstrøm ha blitt truet med startnekt på hestene sine om han ikke gjorde opp for seg.

Det betyr at hele stallen til finansmannen sto i fare for å bli nektet å delta i løp.

Det er hemmelig hva Uppstrøm får for salgene, men kilder i travmiljøet sier til BT at en av hestene som ble solgt i Sverige skal ha gått for 150.000 kroner. Snittprisen vil trolig ligge et sted mellom denne summen og 200.000 kroner, mener kilden.

Totalt vil salgene da innbringe mellom én og halvannen million kroner. Dette skal være nok til å holde Uppstrøms øvrige hester på banene i Norge og Sverige inntil videre.

Venter på betaling

Ifølge Trav og galoppnytt er Jägersro galoppbane i Malmö en av dem som ennå ikke fått utstående betaling. Men de er ikke de eneste som venter på penger.

Göteborg galopp mangler 90.000 kroner fra Uppstrøm, Strømsholm 60.000, og Täby 50.000 kroner, ifølge avisen.

Flere trenere har også ventet på betaling fra Uppstrøm og Pegasus Racing. Etter salgene i Sverige, sier trener Tommy Gustavsen til Trav og galoppnytt at det for hans del «var flaks at hestene var salgbare».

Kreditorliste

I et forsøk på å ordne opp i pengerotet, har det svenske galoppforbundet laget en prioriteringsliste over hvem som skal få hva når Uppstrøm nå legger penger fra salgene på bordet.

— Pegasus Racing har tydeligvis økonomiske problemer og er skyldig sporten en del penger. Pengene som kommer inn fordeler vi til kreditorene, sier Björn Eklund, generalsekretær i Svenska Galoppförbundet til Trav og galoppnytt.

I Norge er det Are Hyldmo som trener de fleste av Uppstrøms hester. BT lyktes ikke å komme i kontakt med Hyldmo i går kveld, men til Trav og galoppnytt sier han at de i første omgang vil selge fire hester.

— Når salgene er i orden, er jeg ikke så rammet av dette, bortsett fra at Uppstrøm har vært litt på etterskudd med betalingene en periode, sier treneren,

Han tror Uppstrøm kan legge pengerotet bak seg og fortsette i sporten.

Tor Arne Uppstrøm selv er fortsatt utilgjengelig for kommentarer til pressen.

I PENGEKNIPE: Hele stallen til hesteinteresserte Tor Arne Uppstrøm kunne blitt satt på stallen om ikke finansmannen gjorde opp gjeld til trenere og baner i galoppmiljøet. Det skal ha tvunget frem et salg av syv av hans hester. Her er han sammen med sin kone, Gunn Aarøe Uppstrøm.<p/> ARKIVFOTO: SCANPIX