Totalt har Turistforeningen registrert 1500 flere overnattinger på sine betjente hytter under årets påske enn under samme høytid i fjor. Det er en økning på 12 prosent.

— Vi har merket at overnattingstallene har steget. Samtidig virker det som mange oppholder seg noe kortere i fjellheimen. Det vil si at flere overnatter i fjellet, men at mange velger kortere opphold, sier informasjonssjef i DNT, Merete Habberstad.

Verdt å merke seg er det at stadig flere ungdommer ser ut til å ha pakket anorakken, Kvikk Lunsj-en og påskekrimmen ned i sekken og dratt til fjells.

— Et foreløpig inntrykk er at flere ungdommer benytter seg av våre hytter i fjellet. Mange vennegjenger har blitt registrert på seige turer fra hytte til hytte, sier Habberstad.

Jotunheimen mest pop I alt har DNT registrert 14.253 overnattinger på sine betjente hytter under årets påske. Det reelle tallet er høyere fordi selvbetjeningshyttene ikke er tatt med i statistikken.

Det mest populære utfartsstedet er i år, som tidligere år, Jotunheimen. Her hadde DNT 1. påskedag registrert 3.392 overnattinger, noe som er en økning på 22 prosent i forhold til påsken 2000.

På andreplass finner vi DNTs hytter på Hardangervidda. Her har Turistforeningen notert 2.629 overnattinger. Det er en økning på nesten 18 prosent i forhold til forrige påskehøytid.

DNTs hytter i Skarveheimen har også vært godt besøkt og kommer på tredjeplass. Derifra meldes det om en økning på drøye fire prosent til 2064 registrerte overnattinger.

(NTB)