En polsk kvinne er også brakt på land, og får nå behandling på SUS, bekrefter operasjonsleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt overfor Aftenbladet.no.

Kvinnen var først savnet, men har nå blitt funnet omikommet, bekrefter politiet overfor NTB.

LES OGSÅ: To dødsulykker samme sted (22.05.08)

Turistgruppe

Polakkene, som alle er i midten av 30-årene, er med i en polsk turistgruppe på rundt 20 personer som var på ferie i Bu ved Jøssingfjord. Slike grupper kommer til stedet på ferie fra april til oktober.

Ulykken er langt fra den første der polakker har omkommet under hobbydykking i Jøssingfjord. En lokal beboer som flyttet til Bu i 2002, har to ganger tidligere opplevd at polakker har omkommet etter dykkeulykker. Det har vært katolske begravelser i vannkanten. I tillegg har det to ganger vært redningshelikopter på stedet for å hente folk med dykkerulykker.

— Vi leter med alt det vi har; brannvesenet, redningsskøyta og flere småbåter og politibåter. Flere dykkere leter etter den siste mannen, sier Aslak Moi, skadestedsleder fra politiet.

Skal blåse opp

I forhold til letingen etter den savnede kvinnen, er Moi nervøs for værmeldingen. Da polakkene dro ut for å dykke, var det vind på 4 meter i sekunder, mot kvelden er det meldt om 15-20 meter i sekundet.

Dykkerne ble meldt savnet i Jøssingfjorden klokken 13.15 mandag ettermiddag.

Politiet fikk melding fra AMK klokken 13.20.