Dobbelt så mange som normalt var sykmeldt hos bakkemannskapet til SAS Ground Services tirsdag morgen. Informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge opplyser til NTB at flytrafikken har gått som normalt hele dagen.

– Vi har ikke hatt noen forsinkelser. Jeg mener at denne saken er blåst ut av proporsjoner. At 20 personer tar ut sykmelding, er ikke mye for et selskap som SAS, sier Midteide.

Konsernstyret i SAS besluttet mandag å utsette avgjørelsen om salg av de tre datterselskapene STS (SAS Technical Services), SAS Cargo og SAS Ground Services (SGS).

– Vi har hatt et allmøte i dag, og jeg føler at de ansatte har roet seg ned. Denne saken kommer opp igjen i februar, så får vi se hva som skjer underveis, sier hovedtillitsvalgt Hans Jacob Opsahl i SGS til NTB.

Kommunikasjonssjef Sven Westgaard i SGS er ganske trygg på at passasjerene vil komme seg hjem til jul.

– Vi forventer ingen endring i bemanningen fram mot jul. Dette er ikke en morsom sak, men de ansatte møter på jobb for å folk hjem til jul, sier Westgaard til NTB.

Han påpeker at det foreløpig ikke er fattet et vedtak i forhandlingene, og venter seg derfor ingen massive protester i nær framtid.

– Det verste har nok gitt seg, og vi er nok så sikre på at trafikken vil gå som normalt framover.