Nå er 41-åringen, som jenten fra Bømlo lenge trodde var sin biologiske far, dømt til to og et halvt års fengsel.

Ifølge avisen Sunnhordland, så skal den da 11 år gamle jenten flere ganger ha blitt seksuelt misbrukt av stefaren. Overgrepene skjedde på midten av 90-tallet.

Fikk store problemer

Jenten gikk til sin mor og fortalte om sterke smerter og blødninger i underlivet. Moren så at jenten var plaget, men først i 2001 gikk det opp for henne hva som faktisk var skjedd. Da ble 41-åringen anmeldt.

Mannen har nå flyttet fra Bømlo, og har ikke kontakt med verken sin tidligere samboer eller hennes datter.

Sunnhordland tingrett legger vekt på at jenten fikk store problemer etter å ha vært utsatt for gjentatt misbruk. Hun har ifølge Sunnhordland hatt et forstyrret forhold til kropp, og sliter også i kontakt med gutter.

Retten finner det også særlig graverende at overgrepene er begått av en person som opparbeidet seg barnets tillit gjennom å ha en omsorgsfunksjon, og mener det er grunn til å frykte langtidsskader hos jenten, som nå nærmer seg 20-årene.

75.000 i erstatning

I dommen kommer det frem at stefaren skal ha truet 11-åringen på livet, om hun meldte ham til politiet. Trusselen kom i etterkant av at mannen forsøkte å gjennomføre samleie med jenten.

41-åringen, som nå har flyttet fra Bømlo, nekter for overgrepene, men det fester ikke retten lit til. Han forklarte videre at han brukte narkotika i den aktuelle tidsperioden.

I tillegg til den lange fengselsstraffen, er mannen også dømt til å betale jenten 75.000 kroner i erstatning. Retten forklarer det lave beløpet med at tiltalte ikke har råd til noe mer.

41-åringen er ifølge Sunnhordland dessuten dømt for bruk og oppbevaring av narkotika, samt for kjøring i ruset tilstand og uten førerkort. I tillegg til fengselsstraffen på to og et halvt år, får han en bot på 15.000 kroner.