To personer er pågrepet etter at en ansatt ved en bensinstasjon på Heimdal ble truet til å gi fra seg penger lørdag kveld.

En mann kom lørdag kveld inn på Statoil-stasjonen i Søbstadveien på Heimdal i Trondheim og truet til seg penger fra mannen som sto bak disken.

— Vi fikk melding om at butikken var blitt ranet, og dette har vi nå fått bekreftet. En mann har truet et ansatt med en kniv og fått med seg et for oss ukjent beløp, sier politiets innsatsleder Roar Selvnes til adressa.no .

Gode beskrivelser

Etter at ranet var gjennomført, stakk mannen av til fots.

Meldingen om ranet kom klokken 19.45 lørdag kveld, og politiet fikk ut alle ressursene som var på jobb for å prøve å finne gjerningsmannen. Politiet hadde god klesbeskrivelse av raneren, og i tillegg så politiet på overvåkingskameraene ved bensinstasjonen. Det er gjort tekniske undersøkelser på stedet.

To pågrepet

I løpet av kvelden er to personer pågrepet av politiet.

— Vi har pågrepet to personer. Vi mener at begge to er involvert i ranet på et vis, sier Astrid Metlid, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

De to personene skal ha blitt pågrepet uten dramatikk på et sted som ikke ligger så langt unna bensinstasjonen.

- Han har det bra

Den ansatte som ble truet er ikke fysisk skadet, og er blitt kalt inn til politihuset for et avhør.

— Han sier selv at han har det bra, og det er også representanter fra Statoil her som tar seg av ham, sier innsatsleder Selvnes.

Siden november startet har det vært syv ran på like mange dager i Trondheim. Den siste uka har flere personer blitt ranet eller forsøkt ranet med trusler, slag, våpenliknende gjenstander og kniv. Både butikker og enkeltpersoner er utsatt for ran eller ransforsøk.