Over 2000 personer følger tipsene til politiet.netFacebook. Personer over hele landet melder her fra om hvor det foregår fartskontroller.

Ønsker overføring av domene

Assisterende politidirektør Vidar Refvik og kommunikasjonsdirektør Svein Holtan har nå henvendt seg til firmaet Easy Traffic for en frivillig overføring av domenenavnet til den norske stat ved Politidirektoratet.

— Det skal ikke være tvil om dette er politiet sitt domene eller ikke. Politiets identitet må ikke misbrukes. Publikum kan lett forveksle dette med politiets hjemmeside og profil, noe som også har vært tilfelle, sier Holtan til Politiforum.no.

«Politiet.net» på sin side ønsker dialog om saken og har kontaktet advokat. Selskapet Easy Traffic, som driver nettstedet, skal nå se på sine rettigheter med hensyn til domenenavnet.

— Saken ligger hos advokaten vår. Vi avventer hva han kommer frem til. Vi får ikke henvendelser om at domenenavnet kan misforstås, folk skjønner at dette ikke tilhører politiet, sier markedsføringsansvarlig Martin Berntsen.

Han forteller videre til politiforum.no at de ikke stikker kjepper i hjulene for politiet.

— Når det gjelder ytringsfriheten rundt varsling av radarkontroller, er det avklart for lenge siden. Vi legger ikke ut observasjoner av sivile politibiler eller promillekontroller. Promillister har ingen ting på norske veier å gjøre, fastslår Berntsen.

Truer med rettslige skritt

Det er problematisk for politiet at politiet.net inntil nylig har vært designmessig lik politiets offisielle internettside politiet.no, og de truer med rettslige skritt dersom brevet ikke besvares.

— Vi venter nå på respons fra de som eier «politiet.net» og så tar vi oppfølgingen deretter, sier kommunikasjonsdirektør Svein Holtan i POD til Politiforum.no.