— Vi tar disse truslene alvorlig, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til NTB. Han sier politiet vil ta sine forholdsregler under biskop Köhns besøk i Hareid lørdag og søndag.

Det skal ha vært en mannsperson som fremsatte truslene mot Köhn. Blant annet skal han ha truet med å dynke henne i rød maling.

— Han ringte en gang da debatten rundt gudstjenesten i Hareid blusset opp. Fredag formiddag ringte han på nytt, og gjorde det klart at han så ublidt på helgens besøk, sier rådgiver Leif Jørn Hvidsten ved Hamar bispedømmekontor til NTB.

Hvidsten sier truslene ikke får konsekvenser for Köhns besøk i Hareid.

— Biskopen tar dette med stor ro, og har tillit til politiets arbeid, sier rådgiveren.

Biskop Köhn er invitert til Sunnmøre i forbindelse med Hareidstemnet, og meningen var opprinnelig at hun også skulle delta i søndagens gudstjeneste i Hareid kirke. Det vakte stor oppsikt både lokalt og nasjonalt da kapellan Michal Møgster satte foten ned, og nektet Hamar-biskopen å preke under gudstjenesten.

Köhns syn på homofilt samliv var årsaken til at Møgster nektet henne å tale, men etter dager med intensivt press, bøyde han av og overlot gudstjenesten til andre. Det er imidlertid en kjent sak at mange på Sunnmøre deler Møgsters syn på biskop Köhn.

FOTO: SCANPIX