Det skal være politiets viktigste spor når etterforskningen av saken nå går mot slutten.

— Jeg kan bekrefte at vi har slektninger av Gilani nevnt i saken. Det er navn som er fremkommet i avhør, sier stasjonssjef Jan Erik Strøm ved Drammen politistasjon til VG.

Politiet har i løpet av etterforskningen avhørt en rekke vitner, og flere av disse har fortalt om hvordan rusmisbrukere ble betalt for å stemme på Arbeiderpartiet og Yousuf Gilani.

Ap-politikeren har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener seg utsatt for et komplott. Han har i den forbindelse anmeldt tre personer som han hevder står bak. Men etter at politiet har avhørt disse, fester de liten lit til denne teorien.

Politiet har ennå ikke avhørt slektninger av Gilani. Ifølge VG vil disse bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene. Familiemedlemmet som mistanken er rettet mot, skal befinne seg på jobb et annet sted i landet.

Fra før har politiet siktet en mann i 30-årene i valgfusksaken. Mannen er ikke siktet for å ha kjøpt stemmer, men for å ha kommet med trusler mot en person.

HARDT VÆR: Ap-politiker Yousuf Gilani i Drammen ble landskjent da det ble kjent at noen hadde oppfordret rusmisbrukere til å stemme på ham, mot 50 kroner eller en kebab i betaling.
Solum, Stian Lysberg