Ifølge politiet kan overvåkningskameraer plassert rett i nærheten av utestedet Rå på Karl Johan ha fanget opp skytedramaet som utspilte seg i Oslo sentrum klokken tre natt til lørdag.

Mannen som skjøt tre personer er ifølge politiet i 20-årene.

Vitner har overfor politiet beskrevet ham som afrikaner. Han hadde mørke klær og caps. Han løp ned Dronningens gate, og kjørte av gårde, sannsynligvis i en mørk Volkswagen Golf eller Polo.

Ønsker bedre signalement Politiet har avhørt en rekke vitner og undersøker nå åstedet, men har ikke pågrepet noen personer i saken.

— Vi har biler som leter etter mannen, men vi har ikke all verdens signalement, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad til Aftenposten.no.

Politiet håper videobildene kan gi dem et bedre signalement av mannen som avfyrte skuddene.

Foranledningen til hendelsen er ikke kjent for politiet, men det skal ha vært en heftig krangel mellom to grupper.

- Kjente ikke hverandre - Det har vært en krangel mellom to grupper av menn som var i området. Krangelen skjedd delvis inne på utestedet Rå og ute på gaten. Det skal ha vært fire til fem personer i den ene gruppen, der de fleste var etnisk norske. Den andre gruppen besto av fem personer med afrikansk opprinnelse, sier Lennart Kyrdalen, vaktleder ved sentralvakten i Oslo politidistrikt.

En ansatt ved et utested ved der episoden skjedde, forteller til Aftenposten.no at det hele begynte med en krangel om en jakke på vei ut fra utestedet Rå.

— Det var krangel om hvem som skulle få jakken sin først. Ganske idiotisk, for å si det mildt, sier han.

Den norske gruppen ble på stedet etter at skuddene ble avfyrt, og ble avhørt av politiet. Den andre gruppen stakk av fra stedet umiddelbart etter hendelsen. Kyrdalen avviser at det skal vært snakk om et gjengoppgjør.

— Personene kjente ikke hverandre fra før, sier han.

- Utenfor livsfare Én av de skadde ble truffet i leggen, en annen i lysken og en tredje i overarmen. Alle de skadede er menn i 20-årene.

To av dem er sendt til Oslo universitetssykehus, Aker, mens den tredje er sendt til Ullevål universitetssykehus.

— Vi fikk inn to menn på 26 og 29 år i natt. 26-åringen er lettere skadet og stabil. 29-åringen har moderate skader. begge ble operert i morgentimene, men er ikke livstruende skadet, sier kommunikasjonsdirektør Christina Rolfheim Bye til Aftenposten.no.

Det er ikke kjent hvordan det går med mannen som er sendt til Ullevål.

Politiet sikrer bevis etter at tre menn i 20-årene ble skutt i Karl Johans gate i Oslo natt til lørdag.
Heiko Junge / SCANPIX