— Dette betyr regjeringsskifte, og da får vi en viss innflytelse, sa Hagen.

Fremskrittspartiets leder ble møtt med jubel og applaus da han ankom partiets valgvake på Royal Christiania Hotel i Oslo klokka 21.45. Hagen skulle egentlig ikke komme før senere, men etter at en tv-reporter meldte at valgdagsmålingene betydde nederlag for Frp, kunne han ikke dy seg, og dro av gårde tidligere enn planlagt, som han sa selv.

— Vi hadde håpet på et bedre resultat enn dette, men det viktigste er at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet mister sitt flertall. Da blir det regjeringsskifte, og da får vi en viss innflytelse, sa Hagen til forsamlingen i lokalet som var pyntet med ballonger i Fremskrittsparti-rødt og -blått.

Også på valgkvelden benyttet Hagen anledningen til å snakke om partiets kampsaker: helse, skattelette og kriminalitetsbekjempelse.

— Han driver valgkamp ennå, lo kona Eli Hagen, mens ektemannen svarte horden med journalister som var til stede på valgvaken.

Søte

Fremskrittspartiet hadde koldtbord på menyen og startet valgkvelden med rockemusikk. Steven Ackles spilte "In The Ghetto" og andre slagere fra scenen mens forsamlingen ventet på de første resultatene.

— Dere er jo søte, sa Ackles da han fikk stående applaus etter opptredenen.

Is i magen

Fremskrittspartiets nestleder Siv Jensen ankom valgvaken litt tidligere på kvelden. Hun oppfordret forsamlingen til å ha is i magen etter at valgdagsmålingene var blitt kjent.

— Dette ligger an til at vi kan være rimelig fornøyde, sa hun.

Siv Jensen mener ikke det er noe nederlag at valgresultatet mandag kveld så ut til å bli langt lavere enn meningsmålingene viste tidligere i år.

— Vi har hele tiden sagt at vi har som mål å få et resultat på linje med det vi fikk i 1997, sa hun.

Problemer

Også partiets andre nestleder John I. Alvheim mente Fremskrittspartiet kunne være fornøyde dersom valgresultatet blir omtrent som valgdagsmålingene.

— Dette er bra, tatt i betraktning alle problemene vi har hatt det siste året, sier Alvheim.