Mullaens 27 år gamle britiske svigersønn var på besøk i leiligheten, og ble truffet av ett av skuddene i en hånd. Han ble lettere skadet, men var mandag formiddag utskrevet etter å ha blitt behandlet for skaden. Det opplyste voldsavsnittets leder Grethe Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag formiddag.

— Det ble skutt fra utsiden, fra en balkong eller gesims, og ikke fra gateplan, sier Metlid.

Krekars svigersønn var sammen med Krekars datter på besøk fra Storbritannia. I leiligheten var også mulla Krekar selv, hans kone og sønn.

— Vi etterforsker saken som drapsforsøk. Men det er for tidlig å si noe om motiv ennå. Vi har ikke pågrepet noen, vi har ingen mistenkte eller siktede i saken, sier Metlid.

Politiet ber publikum om hjelp i saken.

Ingen mistenkte

To menn ble observert løpende fra åstedet i Heimdalsgata etter skytingen, og flere politipatruljer lette etter gjerningsmennene i området.

— Vi har foreløpig ingen pågrepne eller noen spesielle mistenkte, men jobber for fullt med saken, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har sperret av området rundt boligblokken der skytingen fant sted. Mulla Krekar og hans familie er evakuert fra leiligheten, mens kriminalteknikere saumfarer åstedet i Heimdalsgata.

Bilbrann

Ved Botanisk hage ble en bil satt i brann på omtrent samme tid som skytingen fant sted, og politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom de to episodene.

— Dette skjedde rett etter skytingen, og vi kan ikke utelukke at bilbrannen har sammenheng med dette. Men vi kan heller ikke bekrefte det, sier Hjulstad.

Ifølge Dagbladet skal bilen være en BMW.

Politiet fikk beskjed om skytingen klokken 01.54 natt til mandag.

Politiet ønsker ikke å si noe om de tror at skuddene var rettet mot mulla Krekar, men henviser til en pressemelding som vil bli sendt ut senere.

Skal utvises

Mulla Krekars egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad, og han kom til Norge i 1991 som kvoteflyktning. Han er kurder fra Nord-Irak, og i perioden 1991 til 2002 ledet han den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam.

Han er beskyldt for å ha kontakt med Osama bin Laden og terrornettverket al-Qaida.

Mulla Krekar ble utvist fra Norge i 2003, men vedtaket er ennå ikke effektuert fordi han risikerer dødsstraff i Irak.

Senest i november i fjor sa han i et intervju med en arabisk TV-kanal at bin Laden bør bli leder for en ny muslimsk stat.