Politiet ble varslet av vaskehjelpen, som fant de fire døde i leiligheten ved 13-tiden i går. Hun hadde først funnet en lapp der det sto: «Vi ligger på badet. Ring politiet».

Ifølge politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt er det ikke funnet våpen på åstedet.

Han vil imidlertid ikke si noe om dødsårsaken til de fire før de er blitt obdusert i dag. Obduksjonen vil trolig også kunne avdekke hvor lenge de fire har ligget døde på badet i leiligheten sin.

– Uforståelig Seint i går kveld hadde politiet ikke fått nye opplysninger som tilsier at personer utenfra er involvert. Etter det BT kjenner til er politiets hovedteori at det er mannen i 40-årene som har drept sin kone og sine barn, før han har tatt sitt eget liv.

Alle kilder BT har snakket med synes det er uforståelig at mannen kan ha gjort dette. Ingen kjenner til at de to skal ha hatt samlivsproblemer.

Den drepte kvinnen var ikke på jobb i går, men skulle ha vært på Østlandet på et kurs.

Politiet ønsker ennå ikke å kommentere mulige motiv for drapene.

– Hva som er motivet for drapene, er det ikke sikkert vi noen gang får klarhet i, sier Monsen. Huset der drapene skjedde ligger i et rolig boligstrøk ikke langt fra Stavanger sentrum.

Politiet drev i gjorde i går tekniske undersøkelser i leiligheten, i tillegg til at det ble satt i gang taktisk etterforskning.

Ekteparet i 40-årene hadde begge gode jobber i Stavanger-området, hun i en bank, han i et oljeselskap.

Bygde hus Mens de bodde i leiligheten på Storhaug, holdt de på å bygge seg i bydelen Madla et stykke utenfor Stavanger sentrum.

De to barna gikk derfor på en barneskole i denne bydelen, og ikke i nærheten av huset der familien bodde. Begge barna skal ha gått her helt fra første klasse, og gikk nå på henholdsvis tredje og sjette trinn ved skolen.

Barna ble kjørt til skolen hver dag.

– Som regel var det far som brakte og hentet dem, forteller rektor Sven Bjelland ved Madlamark skole.

Han beskriver de to barna som flinke og greie barn.

– Jeg opplevde dem som den typen elever vi liker, ambisiøse og hyggelige, sier Bjelland.

Rektoren var i går kveld i full gang med å forberede den første skoledagen uten de to drepte barna.

Kriseapparat Alle ansatte ved skolen ble informert om drapene i går kveld, og lærerne møter tidligere enn vanlig på arbeid i dag, for å gå gjennom hvordan de skal snakke med barna om det som har skjedd.

– Det å forklare noe for barn som er uforklarlig for oss voksne, er en utfordring. Vi må gi så ærlig informasjon som mulig, for å unngå ryktespredning, sier Bjelland.

Skolen vil sørge for at alle elevene som har behov for det, får oppfølging. Det vil også bli arrangert en minnestund ved skolen.

Stavanger kommune har satt i verk sitt kriseapparat for å ta seg av henvendelser fra personer som er berørt av drapene.

GÅTE: Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om hvordan de fire har dødd, eller når dødsfallene har skjedd. Politiet sier at de ikke har funnet våpen.
Magnus Winther