— Han ba spesifikt om at det skulle oppnevnes utenlandske sakkyndige, men vi er i Norge, og da er det naturlig å bruke norske sakkyndige, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Kraby sier han regner med at det blir lange samtaler når arbeidet settes i gang fra mandag.

— Jeg har forstått det sånn at han vil snakke med de sakkyndige, og avhørene har vist at han ikke er vanskelig å få i tale, legger politiadvokaten til.

Han bekrefter også at blodprøver tatt av Breivik, viser at 32-åringen var påvirket av rusmidler under terroraksjonen.

— Det kom ikke som noen overraskelse, ettersom han selv har opplyst dette til oss. Jeg ønsker ikke å gå noe nærmere inn på detaljene i disse prøvene, men kan si at det dreier seg om ulovlige stoffer, forklarer Kraby. I det såkalte manifestet har Breivik skrevet at han ville ta efedrin, koffein og aspirin for å kunne gjennomføre angrepet.

Det har ikke vært nye avhør av Breivik i helgen, men politiet har jobbet med blant annet vitneavhør og skaderapporter. Jobben med å ettergå det som blir sagt i avhørene med Breivik, er også omfattende, og etterforskningen har forgreninger til en rekke land. Den terrorsiktede 32-åringen vil bli avhørt igjen til uken.