Adresseavisens juleøltest endte nemlig med bergensk brakseier. Hansa gikk til topps både i klassen for sterkøl og for ølsortene man får kjøpt i butikken. Der måtte bergenserne imidlertid dele førsteplassen med Mack.

— Nr. 1 uten tvil. Det beste jeg har drukket med buksa på! kommenterte en av ølekspertene, Roar Holthe. Og nummer en var selvsagt julebrygget fra Hansa.

— Trist at Bergen er helt på topp. Jeg er tross alt patriot, kommenterer daglig leder Gerda Husby på Kvilhaugen Gård, hvor testen ble gjennomført tidligere denne måneden.

Ølet ble testet etter blindtest-prinsippet, hvor det ble lagt vekt på smak, lukt og farge. For første gang i historien til Adresseavisens øltest fikk Hansa full score. Alle paneldeltagerne rullet 6-ere - selv representanten for Dahlsølets venner.

Adm. dir. Lars A. Midtgaard i Hansa Borg Bryggerier er naturlig nok godt fornøyd når han får referert resultatene.

— Veldig hyggelig. Vi har jobbet svært mye med juleølet, lansert nye varianter og lagt inn ekstra ressurser, sier han til Adresseavisen.

VANT i BARTELAND: Hansas juleøl gir trønderne skum i barten.
RESERVETRØNDER: OK, vi innrømmer det: Dette er ikke en trønder som nyter Hansa juleøl, men derimot NRK Hordalands Finn Tokvam som deltar i BTs juleøltest i fjor. Men bart har han... ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ