— Jeg vil ikke utdype dette nærmere, og om dette faktisk blir en formell anmeldelse, men det er klart at dette vil være en avhørslignende situasjon, opplyser jentens advokat, Roar Vegsund, til NTB.

Han mener det er viktig at hans klient ikke blir presset til å anmelde forholdet.

— Vi må legge opp et løp hun kan stå inne for. 17-åringen har det svært vanskelig nå. Hun har vært i en livskriselignende situasjon helt siden dette skjedde, framholder Vegsund.

- Voldtatt Terje Søviknes er nestformann i Fremskrittspartiet. Ifølge jenten skal Terje Søviknes ha utnyttet sin maktposisjon til å tiltvinge seg sex.

Ugjerningen skal ha skjedd på årsmøtet i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i Langesund i Bamble kommune for ett år siden. Jenten var da 16 år gammel og deltok på sitt første årsmøte.

— Vedkommende utnyttet sin maktposisjon. Jenten var ung og ganske beruset, forteller hennes advokat Roar Vegsund.

Ifølge samboeren til jentens mor har 17-åringen det "etter forholdene bra". Hun går nå på skole på hjemstedet.

— Vi vet ikke helt om vi skal være lettet over at saken nå er blitt offentlig kjent, så lenge vi ikke vet om den kommer til å bli oppklart. Det store mediekjøret er slitsomt, det er flere barn her i huset vi må ta hensyn til. 17-åringen får i alle fall den best mulig støtten fra alle i familien og i miljøet rundt henne, forteller samboeren til NTB.

Ikke anmeldt Advokat Vegsund ante ingenting verken om jenten eller om det angivelige overgrepet før han ble kontaktet lørdag.

17-åringen har ikke tidligere vært i kontakt med advokat tidligere i forbindelse med denne saken.

Hun visste heller ikke noe om at Cathrin Rustøen skal ha blitt voldtatt på det samme landsmøtet.

— Min klient var overhodet ikke kjent med dette. Det Rustøen fortalte fra talerstolen på årsmøtet kom svært brått og bardust på henne, forteller Vegsund til NTB.

Politiet etterforsker Politiet startet mandag etterforskning av saken på eget initiativ.

— Hvorfor er ikke forholdet anmeldt tidligere?

— Min klient har vært svært langt nede. På grunn av de belastningene en slik anmeldelse ville påført henne, har hun valgt ikke å gjøre det, sier Vegsund.

NTB