• Hvis det har med lønnsforskjeller å gjøre, er det urettferdig. Men man har ansvaret for økonomien selv, sier Åsa Axelsson, som sparer i boligen.

— Jeg trodde ikke at det var så stor forskjell, for jeg har følelsen av at kvinner er mer «ordentlige» enn menn, sier Åsa Axelsson (32) om undersøkelsen som viser at menn sparer mer enn kvinner, og har over dobbelt så mye i oppsparte midler.

— Det slår meg at det er lønnsforskjellene som gjør det, fortsetter hun.

Sparer i bolig

Fysioterapeuten sparer selv, ved å betale ned lånet på boligen hun kjøpte på St. Hanshaugen i Oslo i 2005. Tidligere sparte hun i banken.

— Før jeg kjøpte bolig sparte jeg 3000 kroner i måneden. Nå sparer jeg i leiligheten, den har gått opp 500.000 i verdi siden jeg kjøpte den. Man har ikke så mye å rutte med til sparing ellers, når man har satt så mye penger i en leilighet, sier hun.

Annet inntrykk

Fra sin omgangskrets har ikke Axelsson inntrykk av at kvinner henger etter med sparingen.

— Blant dem jeg omgås, er det mennene som kjøper mye nye ting, utstyr, motorsykler og diverse annet. Kvinnene gjør dette i mindre grad, sier hun, og legger til at hun ikke nødvendigvis synes det er urettferdig at kvinner i snitt har mindre oppsparte midler enn menn.

— Hvis det har med lønnsforskjell å gjøre, er det urettferdig. Men man har selv ansvar for hvordan man legger opp økonomien, sier hun.

ORDENTLIGE KVINNER: Jeg trodde ikke at det var så stor forskjell på menn og kvinners sparing, siden jeg har følelsen av at kvinner er mer «ordentlige» enn menn, sier Åsa Axelsson (32). Oslo-kvinnen sparer selv i boligen.
Hauge Jon