— Jeg så en hånd stikke frem. Den var hvit og våt, og så kald ut. Hun er død tenkte jeg og tok i hånden, forteller politibetjenten i et intervju med tidsskriftet Politinytt.

Men den 13 år gamle Susanne Auke var ikke død. Hun klemte tilbake. Episoden der Susanne først ble overkjørt av en tankbil, slept med 750 meter før hun løsnet og ble hektet under en personbil, er en av de mest omtalte trafikkulykkene i år.

Klump i halsen

I Politinytt forteller politifolkene om dramaet som utspant seg på Slemmestad 18. juni i år. Ulykken som politibetjent Edmund Molland og makker Marita Bentson rykket ut til, fremsto først som et mysterium. De fikk beskjed om å innhente en tankbil som hadde kjørt over en jente som var blitt borte.

— Skrittene bort til tankbilen var tunge, og jeg kjente klumpen i halsen vokse. Under bilen vil jeg få se noe jeg helst ikke ønsker å se, sier han til Politinytt.

Molland, som var innsatsleder, fortsatte å lete under alle kjøretøyene som var parkert ved Rortunet kjøpesenteret nært ulykkesstedet. De to politifolkene stålsatte seg for hver bil de lette under. Men så kom beskjeden om at jenten trolig var funnet under en bil i Høymyrmarka i Asker.

Ved bevissthet

Det var her Susanne nesten 50 minutter etter påkjørselen klemte hånden til Monica Sun Svenningsen.

— Susanne åpnet øynene og så på meg. Jeg klarer ikke å huske nøyaktig hva hun sa. Det var tydelig at hun skjønte hva jeg sa, og hva jeg gjorde, sier Svenningsen.

Behandlet på Haukeland

Susanne er nå på opptrening ved Sunnaas sykehus hvor hun får fysikalsk behandling og sårbehandling. Hun går ved hjelp av krykker, har tatt opp igjen skolearbeidet, og har begynt forsiktig med hjemmepermisjoner.

Etter ulykken ble hun raskt overført til brannskadeavsnittet på Haukeland universitetssjukehus. Der gjennomgikk hun flere omfattende operasjoner for skadene hun fikk i ulykken

Privat