Erna Solbergs (H) ansettelse av partikollega Osmund Kaldheim som direktør i nytt integreringsdirektorat kan bli en sak for Stortingets kontroll— og konstitusjonskomité.

SVs Ågot Valle ønsker å se nærmere på ansettelsen fordi regjeringen har foreslått og Stortinget vedtatt at det skal ansettes flere kvinner i statlige lederjobber og at det skal ansettes flere personer med minoritetsbakgrunn.

— Da skal det svært gode grunner til å forbigå en velkvalifisert kvinne med minoritetsbakgrunn, sier Valle. Hun peker også på at stillingen ble utlyst to ganger og at det andre gang ikke lenger var krav om at søkeren skulle ha høyere utdannelse. Det har ikke Kaldheim.

Kritikken mot Solberg kom da det ble kjent at Kaldheim ble foretrukket fremfor Manuela Ramin Osmundsen. Hun er i dag nestleder i Utlendingsdirektoratet og søkte på toppjobben i det nye Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI)

Kommunalminister Erna Solberg sendte i går et brev til Stortinget hvor hun forklaret seg om saken. Valle og SV er ikke fornøyd med svarene og komiteen avgjør i dag om den vil gå videre med den.