I tillegg må han betale 50.000 kroner i erstatning til den ene av de tre guttene, samt 25.000 kroner til hver av de to andre. Guttene er i dag 22 og 23 år gamle.

Chatting

Treneren traff de tre guttene etter chatting på internett. Ingen av dem har tilhørt mannens idrettsmiljø, skriver Adresseavisen.

Treneren trakk seg i fjor fra jobben, etter å ha trent barn fra 13 år og oppover. Saken mot ham kom opp etter at den ene av ungdommene avga forklaring som vitne i en annen sak om seksuelle overgrep. Han besluttet da å anmelde treneren. Gjennom etterforskningen ble også de to andre guttene trukket inn i saken.

Erkjente kontakt

I sin første politiforklaring i oktober i fjor nektet treneren å ha hatt noen form for seksuell kontakt. Han erkjente imidlertid at de hadde chattet sammen på nettet i flere måneder, og at de etter hvert møttes. To måneder etter avhøret innrømmet treneren ifølge dommen å ha hatt utuktig omgang med guttene.

Retten legger til grunn at treneren hensynsløst har utnyttet et tillitsforhold som ble etablert gjennom kontakten på internett. I formildende retning legger tingretten vekt på at det gikk sju år før mannen ble anmeldt og drøyt åtte år før saken kom opp i retten. Retten mener også det er formildende at treneren har erkjent seksuell omgang med guttene.