Det skjer etter en høyesterettskjennelse som gir forsvarsadvokat Øystein Storrvik innsyn i politidokumenter, melder TV 2.

De to er tiltalt for å ha smuglet 35 kilo heroin til Norge. Stoffet skal ha en gateverdi av 20 millioner kroner.

-Vitner kan bli drept

Statsadvokat Arild Holden skal drøfte saken med Riksadvokaten fredag. Han sier det er sannsynlig at tiltalen frafalles og at de to løslates. Holden understreker at det er hensynet til vitners sikkerhet som gjør det aktuelt å trekke tiltalen.

I politidokumentene i denne saken finnes det navn på vitner som politiet har lovet ikke skal komme ut. Storrvik har krevd å få vite navnene fordi han mener de to kan ha blitt arrestert og tiltalt som følge av en ulovlig politiprovokasjon. Og kjennelsen i Høyesterett gir altså Storrvik adgang til navnene.

— En konsekvens av at navnene kommer ut, kan være at vitner blir drept, sier Holden til NTB.

Storrvik er forsvarer for den ene av de to tiltalte, en 30 år gammel kosovoalbaner.

— Jeg er veldig glad som hans advokat for at han går ut som en fri mann fredag, i stedet for å møte i retten mandag og risikere 15 års fengsel, sier Storrvik til TV 2.

Får erstatning

Kosovoalbaneren ble tatt på fersken sammen med en marokkaner med de 35 kiloene heroin.

Storrvik sier at han ikke har dårlig samvittighet for at de to løslates.

— Som forsvarer er det min jobb å ivareta rettssikkerheten til min klient. Og Høyesterett har sagt at hensynet til min klients rettssikkerhet må gå foran hensynet til politiets kilder, sier Storrvik.

De to vil også trolig få flere hundre tusen kroner i erstatning for utholdt varetektsfengsel i halvannet år

(NTB)