Det er signaler fra SV-leder Kristin Halvorsen om at hun er interessert i en dialog om saken, som har fått foreningen til å snu etter at de tidligere torsdag sendte ut varselet.

SV har gitt sin støtte til et stortingsforslag fra regjeringen, og det er dette forslaget som er grunnlaget for trusselen fra foreningen om å si opp avtalen.

Tidligere torsdag sa Apotekerforeningen at de ville møte helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) for å unngå oppsigelse av avtalen. Men ifølge foreningens direktør Oddbjørn Tysnes hadde de torsdag kveld ikke fått noen signaler kveld om at også regjeringen er innstilt på en dialog. Men tidligere på dagen sa Høybråten at myndighetene må sette seg ned sammen med Apotekerforeningen for å finne en løsning på saken.

Rasende

Kristin Halvorsen sa til NTB torsdag kveld at hun var rasende og at hun hadde bedt foreningen om å trekke tilbake varselet. Hun betegnet varselet som et forsøk på utpressing av Stortinget. Forslaget som støttes av regjeringspartiene og SV på Stortinget, går ut på å innføre såkalte indekspriser på medisiner, det vil si at apotekene skal selge alle likeverdige medisiner til samme pris.

Den rødeste klut

-I noen tilfeller betyr det at apotekene vil måtte selge medisin til en pris som er lavere enn innkjøpsprisen, sier Tysnes til NTB.

Men den aller rødeste kluten for Apotekerforeningen er det punktet i regjeringens forslag som går på at apotekene bare får refundert kostnadene til den billigste medisinen, selv om legene foreskriver den dyreste medisinen til pasientene.

— Dersom vi kan finne en løsning på dette problemet, kan vi leve med indeksprissystemet, sier Tysnes til NTB.

(NTB)