Fjellpulken lanserte sitt nye drag før denne sesongen. 1.000 pulker var sendt ut til forretningene da feilen ble oppdaget, noen av dem til utlandet. Nå må samtlige drag erstattes av nye, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Daglig leder Anne Rustadstuen vet ikke hvor mange som er solgt ut fra butikkene, men hun anslår at 100 pulker ble sendt til Hordaland.

— Vi har i alle år lagt størst vekt på sikkerhet. For oss er det helt avgjørende å ha den beste og sikreste pulken på markedet. Da kan vi ikke ta risikoen på at noen av dragene ryker under bruk, sier Rustadstuen til Gudbrandsdølen Dagningen.

Hun understreker at det kun gjelder drag som er solgt i november og desember i 2003. Den nye pulkdraget ble testet grundig i hele fjor vinter.

— Vi undrer oss over at plastdelen ikke røk den gangen. Trolig har komponentene som ble satt i produksjon en materialfeil. Det skal vi undersøke nærmere i samarbeid med produsenten, sier Rustadstuen til GD.

Bedriften fikk tilbake 3-4 drag med skade før jul. Da ble det tatt stikkprøver av plastkomponenter i produksjonen. Flere av dem viste liknende svakheter og sprakk.

Fjellpulken har sendt melding til samtlige forretninger som har solgt draget.

— Plastdelen vil bli erstattet av en ny i løpet av 14 dager, sier Rustadstuen, som oppfordrer kjøpere til å ta kontakt med forretningen hvor de handlet. Hun advarer mot å benytte pulken, inntil nytt drag er levert.