Portugiserne føler at de bor i middelhavsregionen, sier han til TV 2.

— Jeg la ikke merke til det i kronprinsens tale. Jeg fant det helt naturlig at han omtalte Portugal som en del av Middelhavet, sier han. Kronprinsregent Haakon kom tirsdag kveld i talen på gallamiddagen på Slottet i skade for å plassere Portugal ved Middelhavet i stedet for ved Atlanterhavet, og tabben ble naturligvis rapportert til hjemlandet av portugisiske pressefolk som følger presidentbesøket.

— Jeg har hørt at feilen er blitt referert i radiosendingene i dag, og vi kommer også til å rapportere om det i vår kveldsdekning av besøket. Men det er bare en liten sak, prinsen gjorde en feil, det er alt, sier TV-journalist Marcia Rodrigues i Portugals nasjonale TV-selskap RTP til NTB.

Hun smiler og mener portugiserne på ingen måte føler seg støtt av de manglende geografi-kunnskapene. Slottet har jo dessuten beklaget feilen.

— Vår hovedsak blir presidentens tale i Nobelinstituttet og det han sa om viktigheten av den europeiske integrasjonsprosessen. Dette er nok mer en sak for tabloidpressen, men de er ikke med på dette besøket, sier Marcia Rodrigues.

SMILER AV TABBEN: Portugiserne på ingen måte føler seg støtt av de manglende geografi-kunnskapene ved Slottet.