— Treholt rekker ikke å komme til Norge, så han blir i Kypros, sier Stabell til Aftenposten.no torsdag morgen.

Spiondømte Arne Treholt bor i Kypros, men hadde ifølge advokaten planlagt å reise til Norge i forbindelse med kommisjonens avgjørelse.

Nå blir han i stedet sittende på Kypros og følge avgjørelsen på TV.

Treholt mener det er en selvfølge at han skulle blitt varslet før kommisjonen gikk til mediene, men han er uansett ikke optimistisk på egne vegne.

— Jeg har ingen forventninger til denne kommisjonen. Jeg har heller ingen illusjoner om hva som vil komme, og magefølelsen min sier meg ikke noe, sier han til NRK.

Gjenopptakelseskommisjonen overrasket alle da den onsdag uttalte at den allerede i dag, torsdag vil avgjøre om den såkalte Treholt-saken skal gjenopptas.

— Jeg føler at denne saken angår meg litt også, var Treholts første, ironiske kommentar da han ringte meg nå nettopp. Vi visste ingenting, sa advokat Harald Stabell til Aftenposten.no rett etter klokken 22 onsdag kveld.

- Uprofesjonelt

— Treholt leste nyheten tilfeldigvis på Aftenposten.no. Og jeg fikk en tekstmelding da jeg kom ut fra et teaterbesøk klokken 22. Forrige gang fikk vi en måneds varsel. Vi er jo nødt til å forberede oss, både praktisk og mentalt, sier Stabell.

Han er ikke fornøyd med å bli overrasket av kommisjonen.

— Uprofesjonelt, var Stabells karakteristikk torsdag morgen.

Har fått flere avslag tidligere

Treholt har tre ganger tidligere — uten hell - gjort forsøk på å få saken gjenopptatt. Siste forsøk var i desember 2008, da Gjenopptakelseskommisjonen avviste Treholt begjæring.

Tirsdag ble det klart at hele dommen mot Arne Treholt er avgradert.