En mann og hans ti år gamle sønn reddet seg ut av eneboligen, som var fullstendig overtent da brannvesenet og politiet ankom stedet. Den omkomne mannen, en 60 år gammel svensk statsborger, var gjest i huset.

Brannen betegnes som eksplosjonsartet, og oppsto da beboeren i huset skulle tenne i en vedovn på kjøkkenet.

Brukte bensin

– Han skulle helle på litt diesel for at veden skulle ta bedre fyr, men tok feil kanne og helte på bensin i stedet, sier politibetjent Tom Erik Lien ved Åsnes lensmannskontor til NTB.

Brannen skal ha spredt seg umiddelbart, og 60-åringen skal ha forsøkt å slokke flammene med plastmatter. Han var imidlertid sjanseløs da bensinkannen eksploderte.

– Beboeren i huset er så å si uskadd. Hans ti år gamle sønn ble behandlet for lettere brannskader på ryggen, sier Lien.

Etterforskes

Huset er totalskadd etter brannen, og beboeren og sønnen er innkvartert på hotell på Flisa. Politiet etterforsker saken, men det er foreløpig ikke avgjort om mannen skal siktes etter dødsbrannen.

Brannen ble meldt like før klokken ti tirsdag formiddag, og den omkomne mannen ble funnet på kjøkkenet rundt klokken 12.30.

Det har vært flere boligbranner i julehelga. Ei ti år gammel jente mistet livet i en brann på Dal i Eidsvoll 1.juledag. Samme dag omkom en 74 år gammel kvinne i en brann i en eldrebolig i Holmestrand.