En 44 år gammel tsjetsjener er i Moss tingrett varetektsfengslet i to uker. De to andre tsjetsjenerne på henholdsvis 22 og 24 år er varetektsfengslet i tre uker. Alle de tre er ilagt brev— og besøksforbud og må sitte i full isolasjon fra de medsiktede, opplyser lensmann Per Tore Fremstad i Våler til NTB.

Fire tsjetsjenere ble i helgen pågrepet etter angrepet på asylmottaket torsdag 24. juli. Politiet har imidlertid ikke funnet grunn til å fremstille den fjerde tsjetsjeneren for varetektsfengsling, men opprettholder siktelsen mot ham om grov legemsbeskadigelse. Ni personer er fra før siktet for grov legemsbeskadigelse etter angrepet på asylmottaket. Tre av dem sitter i varetekt, mens de resterende er løslatt mot meldeplikt.

De tre siste pågrepne har med stor sannsynlighet vært med på angrepet. Alle ble pågrepet på Østlandet, men utenfor Østfold politidistrikt, opplyser Fremstad.

23 personer ble skadd under angrepet på Nordbybråten transittmottak. Menn bevæpnet med kniver og jernstenger tok seg inn på mottaket og gikk til angrep på asylsøkere. Ingen er alvorlig skadd etter angrepet