– De tre siktede er alle menn i 20-års alderen. Vi vil foreløpig ikke gå ut med nasjonaliteten deres, men alle tre er tilknyttet gjengmiljøet i Oslo. I leiligheten det ble skutt mot, bodde det dame i 20-årene, og vi utelukker ikke at hun kan ha bekjente i ett av gjengmiljøene, men hun er ikke selv knyttet til noen av disse, sier leder av etterforskningsenheten for organisert kriminalitet, John Roger Lund i Oslo politidistrikt.

– Ikke drapsforsøk

En mann ble pågrepet i 5-tiden tirsdag morgen, og politiet søkte deretter med helikopter og hund for å finne de to andre.

– Bakgrunnen for pågripelsen er vitneobservasjoner og etterretningsopplysninger politiet sitter på. Vi har en viss kunnskap om ting rundt saken, sier Lund.

De tre siktede og kvinnen som bodde i leiligheten sitter i avhør tirsdag. Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om noen av de siktede skal varetektsfengsles.

– De tre mennene er så langt siktet for skyting og skadeverk. Det var ingen personer i leiligheten da skuddene ble avfyrt, sier Lund.

Hørte flere skudd

Politiet fikk melding fra flere vitner om skyting nederst i Sinsenveien klokken 01.45 natt til tirsdag.

– Det var veldig mange som hørte skuddene og ringte oss, men som ikke kunne lokalisere hvor skuddene kom fra. Da vi kom til stedet kunne flere vitner fortelle at en mann hadde hoppet ut av en bil, avfyrt flere skudd mot en leilighet i bakkeplan og deretter hoppet inn i bilen igjen, forteller operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt.