• Oppdatering kl. 20.54 fredag kveld: Politiet har pågrepet en mann etter skytingen i Sandefjord fredag formiddag, melder Dagbladet.no. Tilstanden er fortsatt ustabil for kvinnen og en av de to mennene som er truffet av skudd i Sandefjord. Politiet ber om tips for å få tak i gjerningsmannen.

Operasjonssentralen fikk melding om saken klokken 10.45. Store politistyrker og flere ambulanser ble sendt til stedet. Så langt er ingen pågrepet.

— Kvinnen, som er skutt i hodet og brystet, og mannen, som er skutt i ryggen, bringes nå til Ullevål sykehus, opplyser kommunikasjonssjef Merete Bugsett Lindahl ved Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. Tilstanden for de to er ustabil og uavklart. Den andre mannen, som er skutt i brystet, vil fortsatt være innlagt i Tønsberg. Tilstanden for denne mannen er stabil.

Krangel

Skytingen skal ha startet i forbindelse med en krangel mellom flere personer i parken. En av mennene skal ha dratt hjem for å hente et våpen, og deretter ha skutt de tre personene.

Ansatte hos eiendomsmegleren Krogsveen, som har tilhold like ved åstedet, forteller til NTB at de en periode etter hendelsen vurderte å låse døren fordi gjerningsmannen ikke var pågrepet. De forteller at folk som oppholdt seg i nærheten av Badeparken da hendelsen fant sted, har fortalt at de hørte fem skudd bli avfyrt, men dette er ikke bekreftet.

Ved 11.30-tiden var det roligere ved plassen, men stadig kjørte politibiler forbi åstedet med fulle sirener på.

— Det er klart dette er en svært alvorlig situasjon og alt av mannskaper vi disponerer er på denne saken nå, forteller politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold til tb.no.

Belastet

Politiet leter etter en mann som antas å være i 60-årene eller eldre. Han har på seg en mørk vinterlue med klaffer og blå ytterjakke. Mannen hadde en mindre gråhvit hund med seg.

Politiet ber vitner om ikke å ta kontakt med gjerningspersonen, men varsle politiet eller møte opp på Sandefjord politistasjon.

Badeparken er et grøntområde i Sandefjord sentrum. Det er også kjent som et samlingssted for et belastet miljø.

Politiet har sperret av flere inn- og utfartsveier i Sandefjord og skal gjennomsøke skjenke- og bevertningssteder i byen. Tjenestefolk fra hele Vestfold er utkalt, og det står ifølge Tønsbergs Blad væpnet politi i sperringer over hele sentrum og flere steder langs E18.