En 18-åring ble pågrepet kort tid etter at kvinnen ble stukket i magen i sitt hjem i Austtunlia på Hinna, noen kilometer utenfor Stavanger sentrum. Dermed er til sammen tre menn i slutten av tenårene pågrepet i saken. De to sist pågrepne er bekjente av 18-åringen, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

– Det kom fram opplysninger i saken som gjorde at vi fant grunnlag for å ta inn disse også, sier Monsen.

– Uforståelig

Politiet har satt i gang en relativt bred etterforskning i saken for å finne ut hva som lå bak det brutale angrepet. Kvinnen ble trolig stukket med en lang kniv og ligger alvorlig skadd på Stavanger universitetssjukehus.

– Det virker nokså uforståelig, det som skjedde, og vi vil sette alt inn på å finne ut hva som var motivet, sier Monsen.

Selv om bakgrunnen fortsatt virker uklar, vil han ikke utelukke at det dreide seg om et ran. Men dersom kvinnen ikke hadde blitt funnet så raskt, kunne dette fort ha blitt en drapssak.

– Det er ingen tvil om at skadene var alvorlige, og med slike blødninger skal man ikke ligge lenge, understreker Monsen.

Stavanger universitetssjukehus har opplyst at kvinnens skader er alvorlige, men at tilstanden er stabil. Hun måtte opereres etter at hun ble lagt inn.

Flink hund

Det var kvinnens sønn som meldte fra til politi og ambulanse etter at han fant henne. En effektiv sporhund greide å lede politiet til en adresse et godt stykke unna. Der fikk etterforskerne vite at den siktede 18-åringen hadde blitt kjørt hjem til sin bolig på Jåttå.

– Det var en usedvanlig god innsats fra politihundens side og helt avgjørende for at vi kunne pågripe den mistenkte såpass fort, sier Monsen.

Den 18 år gamle mannen og den skadde kvinnen skal ikke være beslektet.

Grov skade

Den foreløpige siktelsen mot 18-åringen var søndag ettermiddag grov legemsbeskadigelse. Monsen poengterer at siktelsen er foreløpig og at den kan bli endret til å omfatte andre forhold.

– Vi må avvente utviklingen i saken før vi kan si noe sikkert om hva som skjer videre, sier politiadvokaten.

Den siktede 18-åringen fikk søndag oppnevnt advokat Arvid Sjødin som sin forsvarer. Han skal ha deltatt under avhøret.