— Tre personer er kritisk skadet. De har brannskader, og blir overført til Haukeland Universitetssykehus, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marie Koch Singelstad til Aftenposten.no ved 12-tiden mandag.

Like før klokken 15.00 landet to av de skadde på Grønneviksøren.

Brannskadeavdelingen på Haukeland har landsdekkende funksjon for behandling av pasienter i alle aldersgrupper med store brannskader, eller brannskade som krever spesiell ekspertise. Det blir behandlet mellom 65-80 pasienter med alvorlige brannskader hvert år. Pasienter blir sendt til Haukeland fra hele landet.

Avdelingen har åtte senger, fire av disse er intensivsenger.

— En person er alvorlig skadet, og blir behandlet ved Stavanger Universitetssykehus. Og to pasienter er lettere skadet og er til observasjon ved Stavanger Universitetssykehus, sier Singelstad.

Eksplosjonen oppsto under testing av utstyr i en 1.500 kvadratmeter stor bygning som brukes til produksjon til oljeindustrien.

- Testet utstyr

— Vi utførte en funksjonstest på utstyr da eksplosjonen skjedde, sier assisterende daglig leder ved Malm Orstad, Bjørnar Huru til Aftenbladet.no.

Han opplyser at han foreløpig ikke vet hva som gikk galt.

Samtlige personer i bedriften, 108 personer, er evakuert, sier Huru. De tok seg i formiddag til Voll samfunnshus, vel 1 km unna.

— Vi følger politiets anvisninger, og ingen personer har nå adgang til bedriften, sier han.

Brøt ut brann

Et vitne opplyser at folk blir tatt ut fra lokalet på bårer. Aftenposten.no fikk i formiddag opplyst at det var rundt 10 ambulanser på stedet, og veier i området ble stengt. Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt lokalene.

Etter eksplosjonen oppsto det brann på et lager på anlegget, og det er gassutvikling rundt anlegget

Brannvesenet rykket ut med biler og mannskap fra Sandnes, Bryne og Kleppe.

— Vi fikk melding om eksplosjonen klokken 10.02, sier varabrannsjef Eivind Rake ved Brannvesenet Sør-Rogaland.

108 evakuert

108 medarbeidere ble evakuert fra området.

Det er amoniakk i luften og folk blir bedt om å holde avstand. Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter.

De første meldingene gikk på at det skal ha vært en eksplosjon i lokalene til Tine Meieriet på Voll, men senere ble det presisert at eksplosjonen skjedde i lokalene til Malm Orstad, som ligger like ved siden av Tine.

005.jpg
STAVANGER AFTENBLAD