To personer med bruddskader ble raskt fraktet i land og kjørt til Aker sykehus, mens de fire som ble alvorligst skadd, fikk intensiv behandling på skjæret mens et helikopter sto klar til å frakte dem til sykehus.

I tretiden ble de alle fraktet til Ullevål sykehus, der en av dem døde noen time senere. To av dem kjemper fortsatt for livet, mens en av dem viste seg ikke å være kritisk skadd, sier operasjonsleder Trond Svenkerud ved Follo politidistrikt.

Ifølge operativ uteleder Ronny Samuelsen var det åtte personer om bord i båten som braste inn i det beryktede Småskjær sør for Oscarsborg, midt mellom Drøbak og Hurum i Oslofjorden, fra nord..

Båten må ha hatt stor fart siden den nesten gikk tvers over den lille holmen og ble liggende på stranda på sørsiden.

Siden det først ble meldt om ti personer, ble det foretatt søk en stund etter ulykken for sikkerhets skyld.

Det ble tidligere meldt at fire personer var omkommet, men etter at politiet fikk oversikt, ble antallet omkomne nedjustert.

Kraftig motor

Det var en 20 fots gummibåt, en såkalt rib, med kraftig motor, som gikk på skjæret, sier redningsleder Hans Christensen ved Hovedredningssentralen.

En større redningsoperasjon kom svært raskt i gang etter ulykken siden redningsskøyta «Odd Fellow II» lå i båthavna i Drøbak, og skyssbåter var i ferd med å frakte folk fra en konsert på Oscarsborg festning.

Både Sea King redningshelikopter, dykkerbåt fra Oslo, brannbåter fra Drøbak og ambulanser fra Follo og Moss var i aksjon. Skyssbåten mellom Drøbak og Oscarsborg deltok også i redningsarbeidet.

Det var mange mennesker i området da ulykken skjedde rundt klokka 01 fordi det hadde vært konsert med Postgirobygget på Oscarsborg.

Båthavna i Drøbak gjorde tjeneste som operasjonssenter for redningsaksjonen, og det var fullt av blålys på sjøen mens aksjonen pågikk.

Skummelt

Småskjær er spesielt skummelt om natten fordi det ikke er noe lys på skjæret, ifølge Aftenposten.no.

– Det skulle være rart hvis det er folk herfra som har kjørt på det skjæret, fordi det er godt kjent her, sier Henning André Eliassen til NTB.

Han hadde vært på konserten på Oscarsborg og kom til stedet med skyssbåten like etter at ulykken var skjedd. Han forteller at båten hadde kjørt langt opp på stranda på holmen.

De to som ble lettest skadd, inkludert båteieren, er fra Frogn, men det er ennå ikke klart hvor de øvrige er fra. Båtvraket blir liggende til det kan undersøkes nærmere søndag.

Holm, Morten