Vitner har fortalt politiet at det ble avfyrt mellom 10 og 20 skudd utenfor bygården lørdag morgen. Det skal ha blitt brukt et grovkalibret automatvåpen. Den 43 år gamle mannen som ble beskutt skal være en norsk-bulgarsk torpedo, som skal tilhøre et tungt kriminelt miljø.

Mannen ble beskutt da han var i ferd med å kjøre ut av garasjeanlegget i 5.30-tiden lørdag. I bilen han kjørte skal han ha hatt flere hundre tusen kroner, men gjerningsmennene rørte ikke pengene, skriver VG.

Ukjent motiv

Seks personer er pågrepet i saken, og alle skal ha tilknytning til gjengmiljøet i Oslo. De seks er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. 43-åringen skal tidligere ha samarbeidet med noen av dem som nå er pågrepet, skriver Aftenposten. Motivet for skytingen er ikke kjent.

43-åringen ble brakt til Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt truffet av et skudd i halsen. Tilstanden hans er ikke livstruende.

– Han har ingen oppfatning av bakgrunnen for at han ble skutt, sier 43-åringens advokat John Christian Elden til VG.

Hevder alibi

Alle de siktede nekter straffskyld. De hevder å ha alibi for tidspunktet for drapsforsøket, og skal ha forklart at de var på en fest lørdag morgen, ifølge Dagsavisen.

De seks siktede i saken vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Alle dokumentene i saken er hemmeligholdt for forsvarerne.