En eldre mann er savnet etter at det begynte å brenne i eneboligen hans like vest for Leikanger sentrum i Sogn og Fjordane natt til fredag.

-Personen som er savnet, bodde alene i huset, sier operasjonsleder Odd Solvåg i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

Politiet undersøker om mannen kan ha vært andre steder enn i huset sitt, men har hittil ikke funnet tegn som tyder på det.

-Boligen er så godt som brent ned, og foreløpig er det umulig å si noe om årsakssammenhengen, sier Solvåg.

Politiet fikk melding om brannen fra en hjemmesykepleier rett før klokken 03.30 natt til fredag. Sykepleieren hadde vært i kontakt med mannen torsdag kveld. Ved 08-tiden startet brannvesenet etterslokkingsarbeidet.

Brann i bygård

En bygård i Narvik med åtte leiligheter fikk store skader i en brann natt til fredag. Brannvesenet undersøker fredag morgen fortsatt om det er personer inne i leiligheten der brannen sannsynligvis startet.

-Vi har kontroll på beboerne i alle leilighetene bortsett fra leiligheten der brannen startet, sier operasjonsleder Åge Anthonsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Bygården er vertikaldelt, med fire leiligheter på hver side av en brannmur. Leilighetene i den ene delen ble nesten helt nedbrent, mens de fire andre leilighetene først og fremst har fått skader i forbindelse med slokkingen.

De fleste beboerne i den delen der brannen startet, var ute da den brøt ut.

Hotellgjester evakuert

Gjestene på Scandic Hotel i Tromsø måtte evakueres da det brøt ut brann i en badstu fredag morgen.

-Det ble ganske mye røyk, så vi måtte evakuere gjestene, sier operasjonsleder Bengt Giæver Johansen i Troms politidistrikt til NTB. Badstuen ble fullstendig utbrent, men brannen ble slukket før den rakk å spre seg. De evakuerte fikk så lov til å vende tilbake til rommene sine.

Julebranner Tidligere i julehelgen ble mer enn 30 mennesker husløse etter til sammen tolv husbranner. Natt til lille julaften mistet en 47 år gammel kvinne livet i en husbrann i Kitdalen i Storfjord i Troms.

Ofrene for de øvrige elleve husbrannene slapp fra det hele med mindre skader, selv om brannene flere steder var svært dramatiske.

(NTB)