Alle de seks ble lørdag ettermiddag forflyttet fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og andre brannskadeavdelinger i Norden, opplyser informasjonsvakten ved UNN til NTB.

Lørdag kveld får NTB opplyst at tilstanden for bestefaren og det ene barnebarnet er alvorlig, men stabil. Skadene til bestemoren og de tre barna omtales også som alvorlige.

Det var et ektepar i 50-årene og fire barnebarn i alderen fire til tolv år som var på telttur i fjellområdet ved Bekkebotn i Salangen kommune som ble rammet av en gasseksplosjon like før klokken 7 lørdag.

Barnebarna og bestemoren ble sendt til Haukeland universitetssykehus for behandling ved Brannskadeavsnittet.

Ifølge en pressemelding fra sykehuset søndag ettermiddag er tilstanden til tre av barnebarna kritisk og ustabil:

  • Gutt (4), kritisk og ustabil.
  • Jente (6), kritisk, men stabil.
  • Jente (9), kritisk og ustabil.
  • Gutt (12), kritisk og ustabil.
  • Kvinne (55), kritisk, men stabil. Hytteområde

Teltleiren til familien lå mellom flere hytter i det aktuelle området. Vitner sier til Nordlys at brannen oppsto på grunn av gasslekkasje i et propanapparat.

Avisa skriver at besteforeldrene er hjemmehørende i Salangen. Det er også et av barnebarna, en fireåring. De tre øvrige barnebarna, som er i alderen seks til tolv år, bor i Lenvik kommune.

Berømmes

Samtlige seks ble fraktet med Sea King redningshelikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Ulykken ble meldt litt over klokken 7 lørdag morgen.

Ifølge redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge kom redningshelikopteret fram til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen, like før klokken 9 lørdag morgen.

Politiet berømmer redningsarbeidet som ble utført av personer på hyttene i nærområdet da brannen startet.