— Vi har måttet tredoble kapasiteten, sier Stein Hesthamar, driftssjef i Tide Reiser.

Tide kjører både Bergen-Oslo og Bergen-Stavanger under navnet NOR-WAY Bussekspress. På disse rutene har de plassgaranti.

— Foreløpig har vi klart å ta med alle. Det var et stort trykk på fredag, men 17. mai var det noe roligere, sier Hesthamar.

Tide kjører to til tre busser på hver avgang for å holde unna etterspørselen. Noen sjåfører måtte avlyse 17. mai for å kjøre buss, men de aller fleste var på jobb uansett.

— Vi har innstilt flybussen som går mellom Bergen sentrum og Flesland. Disse sjåførene kjører nå andre ruter, forteller driftssjefen.

I tillegg til økt trafikk på sine vanlige ruter, leier Tide ut busser til charterselskapene, som må frakte sine passasjerer til Sola eller Gardermoen.

— Det er klart at det gir oss ekstra penger i kassen, men slik er det alltid når noen streiker. Vi håper uansett at streken snart tar slutt.

Star Tour frakter sine passasjerer med buss fra Flesland til Stavanger. I går kjørte de 12 busser med ferieklare nordmenn til Sola.

— Dette er den beste løsningen. Vi gjør alt for at folk skal få ferien sin, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

BT ble i går kontaktet av fortvilte reisende på vei hjem fra ferie.

— Vi har vært på Santorini, og måtte lande i Oslo. Vi reiser med en full buss som Apollo har leid, og opplegget fungerer veldig dårlig, sier Aud-Marit Storesletten på telefon fra Hemsedal.

Hun er bestemor, og reiser med datteren, svigersønnen og deres tre barn.

— Minstemann har kastet opp flere ganger. Denne hjemturen ble ganske annerledes enn vi hadde forestilt oss, forteller Storesletten.

På grunn av streiken vil hun og familien komme over et halvt døgn forsinket hjem.