Stavanger Aftenblad og NTB

Samtidig trapper politiet opp etterforskningen etter påskeferien. 80 politimenn jobber nå med saken.

— Jo mer vi etterforsker denne saken, jo klarere blir det at dette er en veldig nøye planlagt aksjon, med et nitid forarbeid, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Stavanger-politiet.

Den siste uka har politiet mottatt 1758 tips og avhørt 550 personer, men på en pressekonferanse mandag oppfordret Andersen nok en gang publikum til å komme med flere tips.

— Vi har behov for publikums hjelp til å oppklare ranet. Det er alle observasjonene, som blir inntegnet i et mønster, som vil oppklare saken, sier Andersen.

Politiet vil nå kartlegge ned i minste detalj alle bevegelser i området rundt Domkirkeplassen hvor Norsk Kontantservices lokaler i Norges Bank-bygget ble brutalt ranet i 8-tiden mandag for en uke siden.

På pressekonferansen viste Andersen frem tre kart, over Domkirkeplassen, den antatte fluktruten og stedet hvor tre biler ble funnet brennende etter ranet, med alle sikre vitneobservasjoner tegnet inn.

Politiet vil gjerne ha flere observasjoner av mistenkelige personer i disse områdene fra tiden før ranet, gjerne fra måneder i forkant.

Politiet er sikre på at ranerne har oppholdt seg ved Ølberg før ranet, og gjennomførte en større aksjon mot dette området langfredag, men vil ikke kommentere eventuelle funn derfra.

Foreløpig er bare tre personer pågrepet, i tillegg til at tre personer skal være etterlyst intern i forbindelse med ranet og drapet på Arne Sigve Klungland. Samtidig regner politiet med at det var 8-12 ranere totalt.

— Vi er fortsatt i en situasjon der mange og farlige ranere går løs, fastslår Andersen.

De tre pågrepne svenskene på 23, 27 og 30 år, ble langfredag begjært utlevert fra Göteborg. I henhold til svensk lov må de siktede fremstilles for fengsling innen fem døgn etter at begjæringen om utlevering kom til svensk påtalemyndighet.

— Foreløpig vet vi ikke når de blir fremstilt, men det blir trolig tirsdag eller onsdag, sier 27-åringens forsvarer Anders Munck til NTB.

De tre nekter ethvert kjennskap til ranet.

BER OM TIPS: På pressekonferansen i går oppfordret politiinspektør Bjørn Andersen publikum om å komme med tips. FOTO: STAVANGER AFTENBLAD