En politimann som var på møtet, fikk overmannet den væpnede mannen.

Det var en mann i slutten av 50-årene som trakk pistolen. Ifølge Namdalsavisas nettutgave har mannen ligget i langvarig konflikt med kommunen.

– Mannen tok ordet etter kommunestyremøtet og ba om å få dele ut papirer. Da han ble avvist, trakk han en startpistol som han rettet mot taket, sier operasjonsleder Karl Småland i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB. Politiet fikk melding om hendelsen i 20.30-tida.

Politibetjent

Til stede på møtet var Sp-politiker Stein Erik Granli, som ifølge Namdalsavisa er politibetjent ved Grong lensmannskontor. Han og et par andre av kommunestyrets medlemmer grep resolutt inn og fikk lagt mannen i gulvet.

Småland opplyser at mannen er pågrepet og vil bli forsøkt avhørt torsdag kveld. Deretter vil en politijurist ta stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling.

– Dramatisk

Ordfører Erik Sem sier til NRK at han ikke fikk med seg at mannen trakk fram en pistol akkurat idet møtet var ferdig.

– I etterkant, da jeg skjønte hva som hadde skjedd, oppfattet jeg dette som særdeles dramatisk, og jeg var ganske skremt, sier han.

Kommunestyrets medlemmer samlet seg etter hendelsen på et spisested i Grong for å snakke ut om den ubehagelige hendelsen.