Trailersjåfør hardt brannskadd i propaneksplosjon

En litauisk trailersjåfør er sendt til sykehus i Skien med brannskader over hele kroppen etter at en propanflaske eksploderte inne i førerhuset på vogntoget natt til torsdag.

Det litauiskregistrerte vogntoget sto parkert på en Esso-stasjon på Rugtvedt da det gikk galt, trolig i forbindelse med oppvarming av et kokeapparat. Politiet fikk melding om eksplosjonen like etter klokka 5.

- Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Føreren av vogntoget var kraftig forbrent over hele kroppen og ble fraktet til sykehus i ambulanse. Førerhytta var nedsotet og det sto et kokeapparat med en liten propanbeholder like på utsiden av vogntoget, sier operasjonsleder Thomas Fredriksen i Telemark politidistrikt.

Han forteller at politiet ikke har snakket med føreren av vogntoget, og det var ingen vitner til det som skjedde.

- Det er derfor for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det er ikke fare for flere eksplosjoner, og politiet jobber fortsatt på stedet, sier Fredriksen like før klokka 6.

AMK-sentralen melder at den litauiske mannen har 2. og 3. grads forbrenning over hele kroppen. Han er foreløpig under behandling ved sykehuset i Skien, men overflytting til et annet sykehus vurderes.

Siste fra Innenriks

o - Norske apotek bryter loven

Hele 59 av 60 apotek som Statens legemiddelverk kontrollerte i 2012 og 2013 brøt loven. Godt over halvparten av de kontrollerte apotekene tilhørte de fire store kjedene.

o Forsikringssvindel for en halv milliard avslørt i fjor

Norske forsikringsselskaper avslørte i 2013 forsøk på forsikringssvindel for hele 562 millioner kroner. 80 prosent av svindlene gjelder livsforsikringsprodukter.

- Han synes den
er skremmende

2,7 millioner har sett Torbjørn (1) prøve å slå av pappas robot.

o Seks personer reddet ut av skred

Personene som ble tatt av et skred sørvest for Sykkylven i Møre og Romsdal fredag, ble raskt reddet ut.

o Prest tatt for familievold på Sunnmøre

En mannlig ansatt i Den norske kirke er pågrepet, siktet for vold i nære relasjoner, opplyser Sunnmøre politidistrikt.

o Påsken kan bli snøfri

På Vestlandet har flere skisentre måttet stenge allerede før påske på grunn av snømangel. Og det kan bli stadig mer vanlig, spår forskere.

Kart