Trailersjåfør hardt brannskadd i propaneksplosjon

En litauisk trailersjåfør er sendt til sykehus i Skien med brannskader over hele kroppen etter at en propanflaske eksploderte inne i førerhuset på vogntoget natt til torsdag.

Det litauiskregistrerte vogntoget sto parkert på en Esso-stasjon på Rugtvedt da det gikk galt, trolig i forbindelse med oppvarming av et kokeapparat. Politiet fikk melding om eksplosjonen like etter klokka 5.

- Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Føreren av vogntoget var kraftig forbrent over hele kroppen og ble fraktet til sykehus i ambulanse. Førerhytta var nedsotet og det sto et kokeapparat med en liten propanbeholder like på utsiden av vogntoget, sier operasjonsleder Thomas Fredriksen i Telemark politidistrikt.

Han forteller at politiet ikke har snakket med føreren av vogntoget, og det var ingen vitner til det som skjedde.

- Det er derfor for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det er ikke fare for flere eksplosjoner, og politiet jobber fortsatt på stedet, sier Fredriksen like før klokka 6.

AMK-sentralen melder at den litauiske mannen har 2. og 3. grads forbrenning over hele kroppen. Han er foreløpig under behandling ved sykehuset i Skien, men overflytting til et annet sykehus vurderes.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Innenriks

Kart