Trailersjåfør hardt brannskadd i propaneksplosjon

En litauisk trailersjåfør er sendt til sykehus i Skien med brannskader over hele kroppen etter at en propanflaske eksploderte inne i førerhuset på vogntoget natt til torsdag.

Det litauiskregistrerte vogntoget sto parkert på en Esso-stasjon på Rugtvedt da det gikk galt, trolig i forbindelse med oppvarming av et kokeapparat. Politiet fikk melding om eksplosjonen like etter klokka 5.

- Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Føreren av vogntoget var kraftig forbrent over hele kroppen og ble fraktet til sykehus i ambulanse. Førerhytta var nedsotet og det sto et kokeapparat med en liten propanbeholder like på utsiden av vogntoget, sier operasjonsleder Thomas Fredriksen i Telemark politidistrikt.

Han forteller at politiet ikke har snakket med føreren av vogntoget, og det var ingen vitner til det som skjedde.

- Det er derfor for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det er ikke fare for flere eksplosjoner, og politiet jobber fortsatt på stedet, sier Fredriksen like før klokka 6.

AMK-sentralen melder at den litauiske mannen har 2. og 3. grads forbrenning over hele kroppen. Han er foreløpig under behandling ved sykehuset i Skien, men overflytting til et annet sykehus vurderes.

Siste fra Innenriks

Hareide åpner for å droppe reservasjonssaken

KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for å droppe forslaget om legereservasjon hvis samvittighetshensyn likevel ivaretas, skriver Vårt Land.

o Anundsen vurderer å skjerpe terrorlovgivningen

Terrorlovene ble skjerpet for under ett år siden, men justisminister Anders Anundsen (Frp) er åpen for at lovene må skjerpes ytterligere på grunn av de mange nordmennene som har dratt for å krige i Syria.

o NRK: - Regjeringen sier nei til Dalai Lama

Regjeringen har bestemt seg for ikke å møte Dalai Lama når han kommer til Norge, etter det NRK erfarer.

o Avviste anke over ransforsøk fra Aksla-drapsmann

Frostating lagmannsretts ankeutvalg har avvist anken over ransforsøk fra 24-åringen som er dømt for drapet på Anja Weløy Aarseth i Ålesund.

o Aller Media kutter 50 årsverk

Til sammen 50 årsverk skal bort i mediekonsernet Aller Media i løpet av det neste året.

o Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland (24) er dømt til 60 dagers fengsel, 30 av dem ubetinget, for datainnbrudd.

Kart