De siste som satt fast i snøkaoset på E18 mellom Kristiansand og Grimstad, er evakuert fra sine biler, får NTB opplyst av Røde Kors.

Fortsatt gjenstår arbeidet med å rydde veien for kjøretøyer.

– Nå fører vi en kolonne med 30 biler og bussen Sørlandsekspressen vestover mot Lillesand. Da er det ikke folk igjen på strekningen Lillesand-Grimstad, sa leder Jon Tønnevold i Grimstad Røde Kors til NTB ved 15-tiden torsdag.

To og en halv time tidligere var strekningen mellom Kristiansand og Lillesand evakuert for nødstedte bilister. Dermed er alle personene som satt fast i snøkaoset på E18 evakuert. (©NTB)

Store snømengder

Ved 12.30-tiden torsdag satt opp imot 200 personer fast i busser og biler mellom Lillesand og Grimstad, men politiet, Sivilforsvaret og andre bergingsmannskaper er i gang med evakuering også på denne strekningen.

Operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt sier til NTB at han ikke kan garantere at veien mellom Kristiansand og Grimstad blir ryddet og kjørbar før dagen er omme.

Store snømengder og kraftig vind på Sørlandet har skapt det fullstendige kaos på strekningen mellom Kristiansand og Grimstad. Trafikken står bom stille, og flere hundre bilister har sittet værfast i opptil 15 timer.

Flere har måttet overnatte i bilene sine, og er gått tomme for bensin.

– Vi har nå sendt ut folk med bensinkanner for å hjelpe alle de som er tomme. Det er nå formelt kjøreforbud på strekningen, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til aftenbladet.no

Kulde Med periodevis sterk kuling, snø og minus åtte grader, haster det for hjelpemannskapene å nå ut til de værfaste bilistene. Men arbeidet er vanskelig.

Politiet har problemer med å få bilister og biler ut av området og tilsvarende problemer med å få brøytemannskap inn.

– Enkelte steder er det snøfonner på halvannen meters høyde, sier Steinsland.

Og værmeldingen gir ingen utsikter til bedring.

– Det vil bli fortsatt mye vind, med stiv kuling og periodevis sterk kuling nedover mot Kristiansand. Det blir nedbør de fleste steder, sier statsmeteorolog Jan Erik Johnsen til NTB.

Kjøreforbud

Til NTB sier Steinsland at det viktigste er å få tømt E18 for biler slik at veien kan bli brøytet.

Trailersjåfør Stein Vatland sier til aftenbladet.no at han brukte 13 timer på strekningen Tvedestrand-Moi, etter at han kjørte av E 18 ved Lillesand mot Birkeland.

– Jeg har kjørt forbi rundt 300 biler, og er sikker på at det står 1000 vogntog mellom Arendal og Kristiansand, sier Vatland.

To til sykehus

Til tross for en rekke ulykker og uhell onsdag registrerte politiet i Agder til alt hell bare én trafikkulykke med personskade. Den skjedde da en trailer kolliderte med to personbiler.

– To personer ble brakt til sykehus, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, sa Steinland til NTB onsdag.

SCHRØDER, TOR ERIK
SCHRØDER, TOR ERIK
Schrøder, Tor Erik