En måneds tid før ranet drev Toska tidtagning for å finne ut hvor lang tid det tok å kjøre fra politihuset til Domkirkeplassen.

— Jeg fant ut at det var ikke mer enn et par minutters kjøring. Jeg innbilte meg at dersom vi sperret utkjørselen til politihuset, så ville de ikke klare å rykke ut, sa Toska.

Stemningen i rettssalen er i dag langt mer spent enn på lang tid, og de aller fleste av de medtiltalte følge nøye med: David Toska er hovedmannen bak dødsranet og sitter med nøkkelen i forhold til å bekrefte forklaringene fra de andre tiltalte.

Men så langt har Toska sagt lite eller ingenting om de andre som sitter på tiltalebenken. Han ønsker heller ikke å si noe om tiltalte som allerede har tilstått.

David Toska forklarte videre at dette med sperring av utkjørselen var et avgjørende poeng, fordi politiet da trolig ville forstå at ranet ikke var falsk alarm.

— Jeg tenkte at det ikke ville ta så lang tid å fjerne lastebilen som sperret veien. Brannvesenet holder til like ved siden av, og de kunne kanskje dra den rett opp. Vi diskuterte dette, og jeg fikk en del innspill. Senere kom tanken om at vi skulle fyre opp bilen litt, sa Toska.

Johnny Thendrup har tidligere forklart at det var han som parkerte og prøvde å sette fyr på lastebilen ved politihuset, men at oppdraget ble delvis mislykket. Bilen tok ikke skikkelig fyr, fordi Thendrup skal ha glemt å åpne vinduene.

Toska ble overrasket da det viste det seg at politihuset har flere utkjørsler.

— Det fikk jeg først vite i avhør etter at jeg var pågrepet. Jeg leste i nettavisene mens jeg var på rømmen at politiet hadde andre utveier, men jeg trodde ikke det kunne stemme.