HANS O. TORGERSEN

David Aleksander Toska (29) virket ikke spesielt fornøyd med å møte norske pressefolk da han ble ført ut fra Justispalasset i Malaga på den spanske Solkysten i går. Han hadde da blitt varetektsfengslet bak lukkete dører.

Han svarte likevel kort på et par spørsmål.

— Jeg vil nok hjem, ja.

— Betyr det at du ikke motsetter deg utlevering?

— Ja.

Var uforsiktig

Kontrasten var stor fra et tinghus med utsikt til Middelhavet, til scenene fra Stavanger sentrum for ett år siden, da det brøt ut voldsom skuddveksling mellom ranere og politi, og politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

Toska ville ikke forklare seg under rettsmøtet i Malaga, og har gitt beskjed om at han heller ikke vil forklare seg for norsk politi i Spania.

Toska ble, som BT skrev i går, pågrepet fordi han ikke klarte å kutte all kontakt med vennene sine i det kriminelle miljøet mens han var på flukt.

Han ble felt fordi han hele tiden skal ha brukt den samme mailadressen, og fordi han brukte samme internettkafé mer enn en gang.

- Tøft å være på rømmen

Da spansk politi lette i nærområdet til kafeen, skal de ha funnet overvåkingskameraer som hadde fanget inn Toska. Det var begynnelsen til slutten på flukten.

— Jeg tror at han kanskje er lettet. Hvis man skal holde seg skjult, så spaserer man bare ikke i Malaga og på Solkysten, der det er så mange nordmenn. Jeg vil tro at det er ganske tøft å være på rømmen, sier forsvareren hans, advokat Christine Hamborgstrøm.

Hun er fortsatt hjemme i Norge, men er klar til å reise ned for å treffe klienten sin. Han blir transportert til Madrid så raskt som mulig. Transporten kan ha blitt gjennomført allerede i går kveld.

ENDRET UTSEENDE: David Toska var nesten ikke til å kjenne igjen utenfor tinghuset i Malaga i dag. - Jeg vil nok hjem, ja, svarte han kort på spørsmål fra norske journalister.<br/> FOTO: JON INGEMUNDSEN/AFTENBLADET