Aktor, statsadvokat Geir Evanger, la for tre uker siden ned påstand om at Toska samlet må idømmes lovens strengeste straff – 21 års fengsel – for å ha medvirket til ranet av Postens Brevsenter, innbrudd og ransforsøk i Norsk Medisinaldepot samt narkotikainnførsel i Wonderboy-saken i tillegg til NOKAS-ranet.

I prosedyren la statsadvokaten vekt på at Toska i realiteten har fått innvilget en solid strafferabatt ved at han valgte å tilstå flere gamle saker som var planlagt ført i retten utover høsten.

Hovedmannen i den såkalte Wonderboy-saken, Danny Bungard (31), er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel for smugling av 762 kilo hasj til Norge.

Den utpekte hovedmannen og 13 andre har stått tiltalt etter ett av norgeshistoriens største hasjbeslag. Til sammen 762 kilo hasj ble beslaglagt av politiet 29. og 30. november 2004 på to lastebiltransporter.

Påtalemyndigheten mener 31-åringen var hovedmannen, og at han organiserte frakt av hasjen fra Nederland til Norge. Han ble pågrepet i Spania sammen med David Toska 5. april 2005, ett år etter NOKAS-ranet.

– Hovedtiltalte skal dømmes for innførsel og omsetning av hasj og for heleri. Han er en bakmann for et organisert nettverk som tar inn store mengder narkotika, sa aktor, statsadvokat Geir Evanger, da påstanden om 16 års fengsel ble lagt ned før sommerferien.

SCANPIX