Ny partisekretær blir Martin Kolberg, melder NTB.

Torsvik har fått mye av skylden for det dårlige valgresultatet sist høst, men trekker seg nå frivillig, etter det NRK erfarer.

Valgt i 1996

Solveig Torsvik er født i Stange i Hedmark, og ble valgt til partisekretær på Arbeiderpartiets landsmøte i 1996 etter Dag Terje Andersen. Hun ble gjenvalgt på landsmøtet i fjor.

Torsvik var valgt inn på Stortinget for Akershus i perioden 1993 til 1997. Hun har møtt fast som vararepresentant fra 1986 til 1989 og fra 1992 til 1993. Hun var statssekretær Kommunaldepartementet i to år fra 1990 til 1992.

Solveig Torsvik har vært omstridt som partisekretær, og flere ganger har det gått rykter om at hun kom til å bli skiftet ut på grunn av misnøye med partiledelsen.

Ville avsette Torsvik

Etter valgnederlaget i høst var det flere anonyme Ap-kilder som tok til orde for å avsette Torsvik, men kritikken kom ikke til uttrykk offentlig.

Martin Kolberg er fra Buskerud, og er en nær venn av partileder Thorbjørn Jagland. Han har vært statssekretær på Statsministerens kontor under Gro Harlem Brundtland, og statssekretær i Forsvarsdepartementet. Kolberg er vararepresentant for Jagland i inneværende stortingsperiode.

(NTB)

TREKKER SEG: Solveig Torsvik trekker seg som partisekretær i Arbeiderpartiet, opplyste hun på en pressekonferanse mandag kveld. I forgrunnen partiformann Thorbjørn Jagland.
Foto: Scanpix