NTB

— En drøm i silke og tyll, skriver Aftenposten. Avisen var ikke den eneste som mente designer Ove Harder Finseths enkle, men klassisk elegante kreasjon var et mesterverk. Både Dagbladet og VG gir terningkast seks for brudekjolen.

— Kjolen var fantastisk og passet perfekt til vår nye kronprinsesse, sier Ingunn Lund-Vang, moteansvarlig i Det Nye til Dagbladet. Hun mener kjolen er en blanding av moderne og klassisk design og trekker linjene til både Grace Kelly og sagnhelten Robin Hoods store kjærlighet, Marian.

Godt håndverk I VG får Finseth og syersken Anna Bratlands ros for håndverk og utarbeidelse fra et helt ekspertpanel.

— Finseth har i den kongelige brudekjolen klart å bevare Mette-Marits følsomhet og personlighet, mener panelet, bestående av veterandesigner Nils Chr. Ihlen-Hansen, motejournalist Kiki Sørum og stylisten og frisøren Tor Halvorsen.

Tidligere Miss Universe og nå redaktør av bladet Ditt Bryllup, Mona Grudt, synes imidlertid kjolen er litt enklere enn ventet.

— Det trekker noe ned at jeg ikke ble overrasket over valget, sier Grudt til TV2.no. Hun mener allikevel at helheten er kjempeflott og gir terningkast fem.

Savner noe Heller ikke designeren Pia Myrvold er udelt begeistret for kjolen.

— Jeg savner noe. Den er veldig enkel, men kunne hatt noe mer ornamentering bak. Det er også noe rart og litt uferdig med ermene, som godt kunne vært litt lenger, sier Myrvold til Stavanger Aftenblad. Hun mener likevel at kjolen ga et godt helhetsinntrykk, og at Mette-Marit var lekker. Moteskaperen Ellinor Flor er imidlertid full av beundring for designer Finseths verk.

— Akkurat så enkel, pen og klassisk som jeg håpet at den skulle være. Helt nydelig, sier Flor til Adresseavisen. Flor føler at hun kan påberope seg sin lille del av æren, ettersom hun i sin tid var sensor for Finseth.

— Han er helt fenomenal, flink og dyktig. Vi er mange som har noe å lære av ham, sier Flor.

Vil skape mote Flere designere tror kjolen, som var inspirert av kjoler som dronning Maud hadde, vil skape mote. Daglig leder i Poncho brud og selskap på Steen & Strøm, Rudolf Helberg, sier til NTB at han venter lignende kjoler på stativene framover.

— Jeg må nok se hva som finnes, for denne kjolen vil nok skape en trend, sier han.

Designer Tine Solheim legger vekt på at en brudekjole skal stemme overens med brudens personlighet, og det har Finseth lykkes med, mener hun.

— Kjolen var helt Mette-Marit. Den er helt enkel og ren, og den harmonerer med bruden, sier hun til NTB.

Mette-Marits kjole får mest skryt, men også litt ris, i norske aviser dagen derpå.
Foto: Scanpix